Kalendar Biasa / Islamik wall calendar 2017

Apa Itu Kalendar Biasa / Islamik 2017?

Seperti yang semua orang tahu, kalendar digunakan untuk lihat hari, tarikh dan bulan mengikut tahun. Selain sebagai untuk lihat tarikh, biasanya kalendar (atau calendar) datang bersama dengan tarikh cuti umum dan cuti-cuti khas sebagai rujukan. Sekarang dah nak masuk tahun 2017 jadi memang eloklah kalau nak buat sekarang.

contoh-kalendar-biasa

Kalendar Islamik pula biasanya disertakan sekali dengan waktu solat dan hari-hari penting bagi umat islam seperti hari maulidur rasul, hari raya aidil fitri, hari raya Aidil Adha dan sebagainya. Selain itu, anda juga dapat rujuk tarikh mengikut tarikh hijrah.

Kalendar Islamik 2017 dari Stickiz pula disertakan sekali dengan waktu solat mengikut zon tempat seperti contoh dibawah:

contoh-kalendar-islamik

Kebanyakkan pelanggan di Stickiz akan membuat tempahan kalendar untuk dijadikan doorgift, hadiah atau free gift untuk pelanggan mereka. Ada juga yang tempah khas untuk diberikan kepada pelanggan tetap sahaja. Kalendar sesuai untuk diberikan pada hujung tahun (biasanya pada bulan 12).

Contoh macam sekarang bulan 12 tahun 2016, biasanya ramai akan buat untuk kalendar tahun 2017.

Antara sebab lain ia sesuai untuk dijadikan gift atau hadiah adalah kerana kos nya yang sangat murah dan jimat (RM0.90 – RM2.50 per pcs)

Jenis-Jenis Kalendar 2017 Biasa / Islamik di Stickiz

1. Kalendar Dinding ( Wall Calendar ) 2017

Kalendar dinding adalah jenis kalendar di mana ianya digunakan untuk di gantung pada dinding atau mana-mana tempat yang sesuai untuk digantung.

Biasanya Wall Calendar mempunyai 1 bahagian di atas kalendar dimana anda boleh letakkan apa-apa design grafik ataupun teks yang anda mahu letak. Contoh jika untuk bisnes anda, anda boleh letakkan logo brand anda, gambar produk-produk yang anda jual atau pun senarai barangan yang anda jual, no telefon ataupun alamat kedai anda.

Harga untuk tempahan wall calendar biasanya lebih murah kerana design hanya pada header (bahagian atas kalendar dengan design kita sendiri).

Untuk bahagian kalendar nya sendiri, biasanya untuk lebih jimat untuk menggunakan premade calendar (design yang sedia ada). Tetapi jika anda mahu design custom made yang tersendiri, Stickiz boleh buatkan untuk anda jika kuantiti tempahan lebih dari 500 pcs.

Contoh Kalendar Islamik 2017

 

Contoh Kalendar Dinding Biasa 2017

2. Kalendar Meja (Desk Calendar) 2017

Jika kalendar dinding untuk digantung, kalendar meja adalah yang sebaliknya. Kalendar meja adalah jenis yang untuk diletakkan di atas meja atau mana-mana permukaan yang rata.

Kalendar Meja 2017 (bahagian cover depan)

 

Kalendar Meja 2017 (bahagian kalendar)

 

Kalendar Meja 2017 (bahagian binding)

 

Beza Ketebalan Kalendar Meja 2017

 

Berbeza dengan kalendar dinding, untuk bahagian kalendar itu sendiri, anda boleh letakkan apa-apa design, teks, atau gambar pada kalendar tersebut (jika kalendar dinding hanya boleh design pada bahagian header atas sahaja)

Ada 2 Jenis Kalendar Meja iaitu jenis tapak lembut (soft stand) dan tapak keras (hard stand).

Soft Stand Desk Calendar (tapak lembut)

Contoh Kalendar Meja (Soft Stand) - Gambar dari google
Contoh Kalendar Meja (Soft Stand) – Gambar dari google

 

Perhatikan pada tapak kalendar tersebut, ianya menggunakan material kertas art card sebagai sokongan untuk kalendar tersebut. Jika tanya pendapat Kiz, ianya sudah memadai untuk dibuat free gift kepada pelanggan customer anda kerana harganya yang lebih murah berbanding jenis ‘Hard Stand’.

Hard Stand Desk Calendar (Tapak Keras)

Contoh Kalendar Meja Hard Stand - Gambar Dari Google
Contoh Kalendar Meja Hard Stand – Gambar Dari Google

Tapak untuk ‘Hard Stand Desk Calendar’ menggunakan material hard cover yang keras dan berkualiti tinggi. Anda boleh lihat pada bahagian tapak gambar diatas, ianya keras. Sesuai jika anda mahu berikan kepada pelanggan VIP atau high value customer anda, ataupun pelanggan anda yang kerap buat pembelian dengan anda.

 

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Kalendar 2017 di Stickiz

1. Design Cantik & Pantas.

Dengan membuat tempahan kalendar di Stickiz, anda bukan setakat dapat kalendar pada harga yang murah. Pelanggan anda akan kagum dengan betapa cantiknya design kalendar anda. Kerana di Stickiz, design adalah keutamaan selain dari kualiti terbaik.

Proses design pula sangat pantas, hanya mengambil masa 2-4 Hari Bekerja untuk siapkan draft pertama. Dan jangan risau jika anda masih tidak berpuashati dengan design draft 1, anda masih boleh request untuk edit design. Proses editing pula hanya mengambil masa 1 hari bekerja. Cepat bukan?

Bak kata orang puteh, “TIME IS MONEY” betul?

Anda boleh lihat antara design portfolio kami di sini, klik http://stickiz.com.my/design-portfolio/

2. Proses Tempahan yang Pantas & Mudah.

Anda hanya perlu whatsapp kami dan kami akan uruskan tempahan anda melalui whatsapp. Setiap kali proses design, sales coordinator Stickiz akan whatsapp anda untuk lihat design anda.

3. Kualiti Kalendar & Printing yang Cantik dan Murah

Ya, tidak perlu risau tentang kualiti kerana kami menggunakan material yang terbaik untuk setiap kalendar. Anda tidak akan nampak warna yang bergaris-garis pada design anda (biasanya yang menggunakan mesin printing jenis lama).

Warna nya juga tidak akan luntur jika terkena matahari atau dibiar lama. Anda boleh datang sendiri di kedai kami di Alam Avenue 1, Shah Alam jika mahu lihat sendiri kualitinya.

Harga yang anda akan dapat untuk wall calendar ini juga sangat murah kerana kami print direct terus dari kilang tanpa orang tengah. Memang sangat murah dan menjimatkan.

4. Jaminan Wang Dikembalikan.

Jika di tempat lain, anda mungkin perlu berkira-kira untuk ambil risiko andai kata kalendar yang anda dapat tidak berkualiti, warna tak cantik, rosak dan sebagainya. Berbeza dengan di Stickiz, kami akan kembalikan wang anda 100% jika tempahan yang anda dapat ada rosak, tidak berkualiti, warna buruk dan sebagainya.

jaminan-wang-dikembalikan-sticker-murah

5. Boleh Edit Design Hingga Puas Hati.

Ya, selagi anda tidak kata boleh proceed printing atau comfirmkan design anda, selagi itu kami boleh editkan untuk anda hingga puas hati. Sesetengah tempat hanya benarkan 2 kali editing sahaja dan setiap tambahan edit dicaj RMXX.

Di Stickiz, anda hanya perlu bayar caj design sekali dan boleh edit hingga puas hati. Ini kerana kami ingin pastikan yang anda betul-betul berpuas hati dengan design anda sebelum proses printing dibuat dan dihantar kepada anda. Tiada caj tambahan dikenakan.


Senarai Harga Kalendar 2017 (murah)

1. Harga Kalendar Dinding Biasa / Islamik (Wall Calendar) 2017

Stickiz memberikan anda pilihan dari 4 saiz kalendar yang berbeza iaitu saiz S, M, L dan XL. Harga paling murah adalah pada saiz S kerana saiznya yang kecil. Berikut contoh gambar sampel kalendar dinding 2017.

Contoh Kalendar Dinding 2017

 

Bahagian Header – Ini adalah bahagian dimana anda boleh letakkan apa-apa design anda sendiri atau minta pihak kami designkan untuk anda secara percuma sementara promosi (untuk 200pcs ke atas sahaja)

Ready Design – Bermaksud di bahagian calendar tidak boleh diubah apa-apa, hanya menggunakan design yang sedia ada. Tetapi anda boleh pilih sama ada mahu jenis biasa atau islamik. Kedua-duanya ada cuti umum, cuti khas dan cuti sekolah, tetapi jenis Islamik ada tambahan lain iaitu waktu solat mengikut zon, tarikh hijrah dan hari-hari penting umat islam.

Custom Design – Bermaksud di bahagian kalendar boleh menggunakan design anda sendiri ataupun minta pihak Stickiz designkan. Kelebihan custom design adalah anda boleh letakkan apa-apa teks anda sendiri pada kalendar dan anda boleh request tema warna anda sendiri. Contohnya jika brand anda berkonsepkan warna pink, anda boleh set kalendar bertemakan pink.

Saiz S (129mm x 131mm)

senarai-harga-wall-calendar-dinding-murah-01

 

Saiz M (156mm x 154mm)

senarai-harga-wall-calendar-dinding-murah-02

Saiz L (206mm x 234mm)

senarai-harga-wall-calendar-dinding-murah-03

Saiz XL (260mm x 265mm)

senarai-harga-wall-calendar-dinding-murah-04

2. Harga Kalendar Meja (desk calendar) 2017

Soft Stand

  • Bahagian tapak sokongan (lihat bahagian warna putih) menggunakan material art card 230 gsm.
  • Kalendar nya pula (lihat bahagian warna coklat) menggunakan material Simili Paper 100gsm.
  • Simili Paper – Kertas jenis seperti kertas A4 biasa.
  • Boleh custom design untuk kalendar dan cover kalendar.

Hard Stand

  • Tapak Sokongan (bahagian warna putih) menggunakan material Hard Cover 700 gsm (sangat tebal)
  • Kalendar nya pula (bahagian warna coklat) material Art Card 230 gsm.
  • Art Card – Jenis kertas seperti kertas bisnes kad.
  • Boleh custom design untuk bahagian kalendar dan cover kalendar.

harga-desk-calendar-murah-01


Buat Tempahan Sekarang!

 

 

 

 

ATAU Whatsapp secara manual ke 014-9239435 (Shikin) sekarang

 

P/S : Arahan mudah seterusnya akan diberikan.

 

 

Leave a Comment