Sticker Transparent

Transparent Sticker ni jenis macam mana?

Material sticker jenis transparent ni berbeza sedikit berbanding dengan sticker jenis mirrorkote (klik sini).

Dengan sticker transparent, anda boleh pilih bahagian mana yang anda nak sebagai transparent (boleh nampak tembus ke belakang). Biasanya produk-produk jenis makanan banyak gunakan sticker jenis ni untuk nak bagi nampak exclusive ataupun retro.

5000pcs-free-shipping-free-design-custom-cookie-candy-jam-jar-bottle-box-carton-sealing-labels-self
Contoh sticker transparet (sumber : google)

Kalau anda mahukan sticker yang TIDAK terlalu padat dengan teks, Kiz sarankan anda guna transparent sticker kerana hasilnya lebih cantik.. 

Sedikit tips jika anda mahu buat transparent sticker – kenal pasti tempat yang anda mahu tampal, pastikan warna sticker anda tidak tenggelam.. Contohnya ada mahu tampal pada botol sos, tapi anda buat sticker transparent dengan tulisan merah.. Ok?

Kalau nak baca soalan & jawapan yang biasa ditanya boleh klik SINI

Kelebihan Sticker Transparent Stickiz

1) Susah untuk tercabut.

Sticker transparent dari Stickiz menggunakan gam yang kuat. Jadi anda sudah tidak perlu risau tiba-tiba ia tertanggal atau sebagainya.

2) Boleh Kena Air

Jangan risau jika sticker anda terkena air. Kiz boleh bagi jaminan warnanya tidak akan luntur atau rosak disebabkan air. Dalam erti kata lain, kalis air lah. Sesuai jika anda mahu tampal sticker ini pada bekas air minuman dan sebagainya.

3) Produk Anda Akan Nampak Lebih Cantik

Ya! Berbanding dengan sticker mirrorkote (biasa), walaupun kos untuk sticker transparent lebih mahal, hasilnya memang jauh berbeza.

Bayangkan produk anda hanya nampak teks dan logo sahaja pada bekas packaging produk anda, memang nampak luarbiasa. Contohnya seperti dibawah :

Produk Nampak Cantik
Produk Nampak Cantik

4) Tinggal Cabut & Tampal Sahaja.

Tak perlu risau untuk potong sendiri sticker anda secara manual dengan gunting dan pisau. Dan bila potong secara manual Kiz boleh cakap potongannya pasti tidak tepat (ada senget, rosak dan sebagainya). Di Stickiz, kami akan potongkan sticker anda dengan mesin sticker yang canggih.

Dan potongannya Kiz boleh jamin 100% tepat tanpa sebarang masalah. Anda pun dapat jimat masa dan tenaga betul?

5) Boleh Request Bentuk yang Anda Mahukan.

Walaupun kebanyakkan orang akan buat sticker jenis bulat atau petak, di Stickiz, anda boleh request untuk kami potong sticker anda mengikut bentuk yang anda mahukan. Contoh anda mahu bentuk muka Mickey Mouse pun kami boleh buatkan.

6) Design Sangat Cantik oleh Designer Pro.

Ya, design anda akan dibuat khas oleh designer professional kami. Kami akan pastikan design anda betul-betul cantik untuk ditampal pada produk anda. Baru lah produk anda nampak unik dan menarik perhatian pelanggan anda.

Anda boleh lihat portfolio design yang pernah dibuat di Stickiz. Klik sahaja link dibawah,

Link Portfolio – http://www.stickiz.com.my/design-portfolio

Sticker Transparent Sesuai Ditampal di :

Sesuai untuk ditampal pada pelbagai tempat
Sesuai untuk ditampal pada pelbagai tempat

 

  • Botol Minuman
  • Kotak Packaging
  • Botol Kaca
  • Paperbag
  • Dinding
  • Bekas Plastik
  • Permukaan Besi

 

Berapa Lama Ambil Masa Untuk Siap?

Soalan ini sering kami terima dari kebanyakkan pelanggan kami. Disebabkan kami faham anda pasti mahu menggunakan sticker ini dengan cepat. Lebih cepat lebih bagus bukan?

Proses 1 : Design

Jika anda belum ada design, kami akan designkan dulu untuk anda.

Kami hanya mengambil masa 2-3 Hari Bekerja untuk siapkan design draft pertama anda. Bermakna, selepas draft pertama design sticker anda siap, kami akan tunjukkan dulu kepada anda.

Dengan menggunakan designer proffessional dengan Ijazah Art & Design, anda tidak perlu risau lagi berkenaan design.

Proses 2 : Editing

Selepas anda terima draft pertama, anda boleh minta kami untuk ubah mana-mana teks, warna, layout mahupun tukar wording design anda.

Dan yang lebih menarik, proses editing hanya mengambil masa 1 hari bekerja sahaja di Stickiz. Dan selepas edit anda boleh request lagi untuk buat pindaan lain jika ada.

Proses 3 : Printing & Potong

Untuk sticker transparent, proses printing dan potong hanya mengambil masa 3-5 hari bekerja sahaja. Anda tidak perlu tunggu lama untuk dapat sticker transparent anda di tangan anda.

 

 

SENARAI SAIZ STICKER TRANSPARENT

Saiz 4cm (Bulat / Petak)

Saiz 5cm (Bulat / Petak)

NOTA : Jika saiz yang anda mahu tiada dalam jadual di atas (contohnya 5cm x 3.2cm), whatsapp ke 014-923 9435 bersama saiz dan kuantiti yang anda mahu dan kami akan berikan harga yang terbaik untuk anda.

Ini Jaminan Kami – Biar Kami Tanggung Risiko

Jaminan Wang Dikembalikan 100% tanpa banyak soal sekiranya sticker yang anda terima ada rosak, tidak cukup, dan sebagainya.

jaminan-wang-dikembalikan-sticker-murah

 

Antara Testimoni Pelanggan Kami

Testimoni 1

testimoni-sticker-transparent-1

Testimoni 2

testimoni-sticker-transparent-murah-2

Testimoni 3

testimoni-sticker-mirrorkote-murah-1

Baca lebih banyak testimoni di SINI.

Buat Tempahan Sekarang!

*Arahan mudah selanjutnya akan diberikan