Soalan Lazim

Q – Sticker dari Stickiz ni kalis air tak?
A – Untuk material mirrorkote sticker, ianya kalis air tetapi tidak sesuai jika direndam lama atau terkena terlalu banyak air seperti hujan. Namun, anda boleh pilih material sticker waterproof jika anda perlukan sticker yang betul-betul tahan air (boleh direndam)

Q – Berapa caj design?
A – Biasanya setiap design akan dicaj sebanyak RM50 untuk sticker. Tapi untuk promosi ini, untuk order lebih dari 1000pcs per design akan dapat PERCUMA design tanpa perlu bayar sebarang charge design. 

Q – Kalau nak guna design sendiri boleh tak?
A – YA! Anda boleh gunakan design anda sendiri. Pastikan design yang diberikan mengikut saiz yang anda tempah dan jika ianya dalam bentuk gambar, pastikan saiznya betul (jika terlalu kecil, hasinya akan jadi kabur atau ‘blur’). Kami menggalakkan anda memberikan softcopy design dalam bentuk Adobe Illustrator untuk hasil yang lebih jelas.

Q – Bagaimana pula dengan privacy artwork yang diberikan?
A – Jangan risau, pihak Stickiz tidak akan menggunakan artwork softcopy atau gambar yang anda berikan.

Q – Selain sticker, apa lagi servis atau produk yang Stickiz ada?
A – Yup, selain daripada pelbagai jenis sticker, kami juga menyediakan perkhidmatan percetakan lain seperti business card, flyers, kotak packaging, banner, bunting, stamp chop, food stall dan bermacam-macam lagi.

Q – Saya nak sticker ikut bentuk yang saya nak, boleh ke?
A – Yup, kami boleh buatkan ikut bentuk yang anda mahu. Contohnya, nak bentuk mickey mouse, pun kami boleh buatkan

Q – Proses tempahan berapa lama ya?
A – Ok untuk proses tempahan ni dia berbeza mengikut berapa kuantiti dan saiz sticker yang anda tempah. Kami pecahkan proses kepada 3 iaitu proses design 1st draft (3 hari bekerja), editing (1 hari bekerja), dan printing (4-7 hari bekerja).

Q – Saya nak buat sticker kereta boleh tak?
A – Yup, sticker kereta pun kami boleh buatkan, klik SENARAI HARGA ini dan pilih jenis sticker yang anda mahu untuk lihat harga. 

Q – Size yang saya nak tiada dalam senarai harga, macamana ya?
A – Jangan risau, anda hanya perlu whatsapp kami di 014-923 9435 (Shikin) dan kami akan berikan harga mengikut spesifikasi yang anda mahu. 

ADA SOALAN LAIN YANG NAK KAMI JAWAB?

Boleh tanya kami melalui whatsapp atau call terus ok, kami akan bantu anda

Whatsapp    : 014-923 9435 (Shikin)

Atau